Tunnelbekisting KT15

De tunnelbekisting KT15 van Klink Bekistingen is een modulair systeem wat is opgebouwd uit standaard elementen welke kunnen worden gekoppeld tot de voor het bouwproject benodigde lengtes. Door de standaard hoogte (geënt op het huidige bouwbesluit) en het grote bereik in de breedte van de tunnelbekisting is deze dan ook geschikt voor alle voorkomende projecten.

De opbouw van de tunnelbekisting maakt het mogelijk om grote hoeveelheden bekisting (ongeveer 100 m2) per vracht te transporteren. Zo blijven de transportkosten tot een minimum beperkt.

Tunnelbekisting KT15

De tunnelbekisting wordt volledig project-gereed gemaakt in de productie- / assemblagehallen van Klink Bekistingen, voordat deze op de bouwplaats wordt afgeleverd. Na afmontage en instructie op de bouwplaats, door de gekwalificeerde Serviceafdeling van Klink Bekistingen, is de bekisting dus gereed voor gebruik (behoudens eventuele programmatie welke moet worden aangebracht door de installateurs).

De tunnelbekisting is eenvoudig op hoogte te stellen met behulp van dommekrachten. De tunnelbekisting (en eindwandbekisting) worden onderling gekoppeld met centerpennen. Hierdoor ontstaat een dusdanig stijf geheel dat, bij de juiste stortsnelheid, vervorming niet plaats vindt en de betonwanden ruimschoots voldoen aan de daarvoor geldende eisen. Voor het ontkisten wordt gebruikt gemaakt van handbediende ontkistingslieren en elektrische uitrijlieren.

Door de modulaire opbouw (zowel in de lengte als in de breedte) is het relatief eenvoudig om de bekisting op de bouwplaats om te bouwen tot andere afmetingen.

Na afloop van het gietbouw-project wordt de tunnelbekisting weer door de Serviceafdeling van Klink Bekistingen gedemonteerd, geladen en afgevoerd.

Met de gebruiksvriendelijke tunnelbekisting KT15 van Klink Bekistingen is eenvoudig te werken en bespaart u tijd ten opzichte van traditionele bouwsystemen !

Technische specificaties:

standaard elementlengtes l= 1200 en 2400 mm.
standaard hoogte h= 2550 mm.
standaard basis-breedtes b= 2000, 3000 en 4500 mm.
maximale breedte incl. paspanelen
(zonder speciale voorzieningen)
b= 9550 mm.