oranjekwartier tasmanstraat overschie voorthuijslokatie nieuw_argentinie
preload image preload image

Dura Vermeer - Oranjekwartier te Amsterdam

Dura Vermeer - Tasmanstraat te Den Haag

Dura Vermeer - 41 woningen te Overschie (PCS)

Heijmans - Voortuijslokatie te Leiden (fase 1)

Kennemer Betonbouw - Nieuw Argentinië, Amsterdam

Wandbekisting algemeen

Modulair systeem

De wandbekisting van Klink is opgebouwd uit standaard elementen van 1200, 2400 en 3600 mm. welke gekoppeld kunnen worden tot de voor het bouwproject benodigde lengtes. De standaardhoogte is 2900 mm.  Voor hogere wanden kunnen opzetstukken worden toegepast met hoogtes van 300, 600, 900, 1200 en 1500 mm.

Transport

De opbouw van de bekisting maakt het mogelijk om grote hoeveelheden bekisting (ongeveer 200 m2) per vracht te transporteren. Zo blijven transportkosten binnen de perken. De wandbekisting van Klink heeft een gewicht van ± 140 kg/m2.

Opbouw

De wandbekisting wordt volledig project-gereed gemaakt in de productiehallen van Klink voordat deze op de bouwplaats wordt afgeleverd. In de bekisting is programmatie (gaten) aangebracht voor het bevestigen van de accessoires voor wand-beëindigingen, deur-, raamsparingen, etc. Bij aanvoer op de bouw is de bekisting dus gereed voor gebruik (behoudens eventuele programmatie welke moet worden aangebracht door de installateurs).

De hijselementen van de bekisting (tot een maximum lengte van l= 16800 mm.) zijn eenvoudig te koppelen met 3 sneldraai-bouten. De bekisting van Klink is standaard voorzien van stelvijzels en –spanten en kan zonder verdere hulpschoren worden gebruikt. Gereedschap voor het stellen wordt bijgeleverd. De beide panelen van de bekisting worden onderling gekoppeld met centerpennen. Hierdoor ontstaat een zodanig stijf geheel dat, bij de juiste stortsnelheid, vervorming niet plaats vindt en de betonwanden ruimschoots voldoen aan de daarvoor geldende eisen.Met deze gebruiksvriendelijke bekisting is eenvoudig te werken en bespaart u tijd ten opzichte van traditionele bouwsystemen !

Afwerking

Nadat de bekisting is geretourneerd wordt deze door Klink weer volledig gereviseerd. De huidplaat (het staal-oppervlak) wordt uitgevlakt/geschuurd en aangebrachte programmatie (gaten) worden dichtgelast. Na het reviseren van de bekisting is deze gereed voor hergebruik. De dikte van de huidplaat (5 mm.) en de overige constructie garanderen een minimale vervorming en een lange levensduur. Dit betekend tevens dat een geringe afwerking (plaatselijk) van de betonwanden volstaat.